Infographic – werf Langenberg in kerncijfers

Over de werken op de Langenberg, de citadellaan en de Turnhoutsebaan is zijn al heel wat schermen vol getypt. Naast de aanleg van een nieuw wegdek, komen  langs de gewestweg vrijliggende fietspaden en comfortabelere bushaltes. Aquafin en de stad Diest zorgen ondergronds voor een gescheiden riolering. Aan het talud van de zogenaamde Langenberg verlegt Wegen en Verkeer de rijbaan. De bocht zal hierdoor niet enkel minder scherp maar ook overzichtelijker worden, wat de veiligheid van alle weggebruikers ten goede komt. Om plaats te maken voor de nieuwe ligging van de rijbaan werd 50.000 m³ grond en zandsteen in de bocht afgegraven. Het talud wordt achteraf opnieuw vergroend. Het einde van de werken is gepland voor de zomer 2021.

Het Agentschap Wegen en verkeer publiceert vandaag een erg overzichtelijke infographic met alle kerncijfers over de werf en die willen we u niet onthouden.

Photocredits AWV

Geef een reactie