Carnavalstoet van Zichem komt er allicht pas in april

Er is nog steeds geen nieuwe datum voor de carnavalstoet in Zichem. Organisator Peter Vanelven laat vandaag weten dat de stoet alleszins niet in maart zal plaats vinden. Het is niet eenvoudig om een geschikte datum te vinden omdat er heel wat partijen bij betrokken zijn. Er is overleg nodig met het gemeentebestuur, de politie, de hulpdiensten stewards en uiteraard ook met de carnavalsgroepen zelf.

In maart zit de kalender overvol met de stoeten in Schoonderbuken (1 maart), Leueven (7 maart), Zoutleeuw (8 maart), Scherpenheuvel (15 maart), Aarschot (21 maart) en Diest (29 maart).

Peter Vanelven kondigt daarom aan dat er een aanvraag werd ingediend voor een organisatie in april. Volgende maandag verwacht hij het antwoord. Op maandag vergadert het schepencollege in Scherpenheuvel-Zichem en allicht staat de aanvraag daar op de agenda.

Vorig jaar was er een vergelijkbare situatie in Schoonderbuken. De stoet werd toen ook afgelast omwille van een storm en verplaatst naar een datum in april. Dat bracht echter niet meteen verbetering want de regen viel met bakken uit de lucht bij de tweede editie.

Op de coverfoto staat organisator Peter Vanelven (rechts) met de organisator van de stoet in Scherpenheuvel Marc Coomans (links)

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Tot nu toe zit het niet mee voor de stoeten hier in de buurt. Hopelijk gedraagt Jorge zich tijdens de stoet in Schunnebroek 😉

Geef een reactie