Mis geen moment van carnaval in het Hageland

Foto’s: Wim Vanhelmont | redactie Hola Hageland

Carnaval startte in het Hageland met een wat dubbel gevoel. In veel scholen en op Keiberg ging carnaval zijn vrolijke gangetje. In Zichem moest de stoet afgelast worden door het stormweer.

Misschien geen stoet in Zichem

De Hiejere lieten zich echter niet kennen. De café’s zaten zowel zondag als maandag afgeladen vol. De zoektocht naar een alternatieve datum voor de stoet verloopt dan weer niet echt vlot. De vraag is zelfs of er nog wel een stoet komt dit jaar. Carnavalsburgemeester Peter Vanelven is daar niet echt duidelijk over.

Kinderstoeten

Vorige vrijdag trokken in Zichem, Testelt en Averbode kinderstoeten door de straten. Je kan onderaan een reeks foto’s bekijken van de sfeer in ‘t Steltje Testelt en van de kinderstoet in Zichem.

Koning van de Hanekappers is amper 22 jaar jong

Bij de Hanekappers op Keiberg hebben ze een nieuwe koning. De amper 22-jarige Jarne Cuypers steekt een jaar lang de pluimen op zijn hoed. Hij koos zijn leeftijdsgenoot en makker Jochen Verbiest als kapitein. Je kan onderaan veel foto’s bekijken.

Kinderstoet en popverbranding in Diest

In Diest beginnen ze vandaag aan een lang carnavalsfeestje. Om 14.33 uur vertrekt de kindercarnavalstoet op de Graanmarkt. Die eindigt op de Grote markt waar alle deelnemertjes een attentie zullen krijgen van prins Pascal I. Tussen 20.00 uur en 21.00 uur is de popverbranding de inzet van een lange nacht carnavalplezier. Prins Pascal I krijgt eerst nog de symbolische sleutels van de stad overhandigd door burgemeester Christophe Degraef.

Er is ook dit jaar weer een carnavalsfuif in  Zaal Ons Tehuis. Die wordt georganiseerd door café Bij De Baas, De Biertempel, Wijnbar Violette en café Het Puur Genot.

Stuur je foto’s door naar Hageland Carnaval 2020

Hola Hageland zorgt ervoor dat je geen enkele carnavalsactiviteit moet missen. We hebben een aparte pagina Hageland Carnaval 2020 online gezet. Heb je zelf ook foto’s? Stuur ze door naar dit emailadres of via Whatsapp naar +32 493 688 997

Geef een reactie