Burgemeester Claes geeft geen toestemming voor carnavalstoet in Zichem op 22 maart

De afgelasting van de carnavalstoet in Zichem leek rimpelloos opgelost te geraken. Zichem vierde ook zonder stoet uitbundig carnaval en er werd snel een andere datum voor de stoet gevonden. Dat zou 22 maart zijn.

Op die dag rijdt echter ook de stoet in Bekkevoort uit maar de belangrijkste obstructie kwam van wandelclub Grashoppers Keiberg. Zij organiseren op 22 maart hun Grashopperstocht en een aantal wandelaars passeren in De Hemmekes. Dat ontmoetingscentrum ligt op het parcours van de carnavalstoet.

Niet dat zoiets onoverkomelijk moet zijn, dachten wij. De wandeling is toch vooral voor de middag terwijl de stoet pas na de middag doorgaat. Vanmorgen kreeg Hola Hageland echter een vreemd bericht te zien waarin burgemeester Manu Claes 22 maart als optie uitsloot voor de stoet. Navraag leerde ons dat het punt vanavond ter bespreking op het schepencollege staat. Ondertussen lijkt de beslissing al gevallen. Manu Claes postte vanavond publiek de beslissing op zijn tijdslijn. De stoet gaat zeker niet door op 22 maart.

In Zichem moeten ze dus op zoek naar een andere datum voor de stoet. In maart lijkt er geen enkele optie meer te zijn, tenzij men afwijkt van het principe om de stoet op een zondag te organiseren. Vorig jaar had men in Schoonderbuken een vergelijkbare situatie. Ook daar moest men uitwijken naar de maand april. Dat woog toen duidelijk op de sfeer.Carnaval was duidelijk al uitgeleefd.

Geef een reactie