Druggebruiker overvalt nachtwinkel met babygun in Diest

Tijdens de nacht van woensdag 5 januari naar donderdag 6 februari probeerde een man een overval te plegen op de nachtwinkel op de Grote Markt in Diest. Hij  had zijn aangezicht gedeeltelijk bedekt met een bandana en was in het bezit van een babygun, dat is een handvuurwapen waarmee kleine bolletjes afgeschoten kunnen worden.

De overvaller bedreigde de uitbater en de klanten. Het kwam tot een handgemeen waarbij de uitbater er samen met de klanten in slaagde om de overvaller te overmeesteren. De 22-jarige man uit Halen, geen onbekende voor de politie,  werd gearresteerd door de politiediensten. Hij was in het bezit van verdovende middelen en legde een positieve speekseltest voor drugs af. Het labo van de federale gerechtelijke politie komt ter plaatse en het verdere onderzoek wordt gevoerd door de lokale politie Demerdal-DSZ.

Geef een reactie