Bezembinders organiseren carnavalsweekend met kermis en confetti

Januari vordert en in een aantal Hagelandse gemeenten beginnen de voorbereidingen van de carnavalsvieringen stevig op gang te komen. Het was uitkijken naar wat er in Schoonderbuken zou gebeuren. Na het overlijden van Steve De Blick moest het organisatiecomité vorig jaar alles uit de kast halen om de stoet te laten doorgaan. Toen dat uiteindelijk leek te lukken hielp een voorjaarsstorm al die inspanningen om zeep. Burgemeester Claes kon niet anders dan de stoet af te lassen. Uiteindelijk ging die weken later toch nog door maar ook toen geselden een paar hevige regenbuien de deelnemers en de toeschouwers.

Carnavalskermis en confetti

De Bezembinders lijken uit al die miserie wel energie te tanken. Ze organiseren dit jaar zelfs een carnavalsweekend met een stevig uitgebouwde kermis erbovenop.

Op zaterdag 29 februari starten de feestelijkheden met een carnavalsbal in het Familieheem aan de kerk in Schoonderbuken. Zondag 1 maart vanaf 14.11 uur trekt de stoet door de deelgemeente. De start gebeurt opnieuw aan café Oud Schunnebroeck maar de ontbinding is aan het Familieheem. Na de stoet is er een afterparty in dezelfde zaal.

Nieuw dit jaar is de carnavalskermis. De jeugd kan zich uitleven op buggies, een pottenspel, een schietkraam, een viskraam en uiteraard een paardenmolen. Er zal ook een hot-dogkraam zijn. De kermis gaat op zaterdag open om 16 uur en op zondag is dat al om 13 uur.

Opvallend nog, in tegenstelling tot andere stoeten in de regio blijven ze in Schoonderbuken confetti toelaten.

Al dat fraais moet uiteraard ook betaald worden. De Bezembinders organiseren op zondag 2 februari een steakdag om wat extra middelen te genereren.

Het programma van carnaval in Schoonderbuken staat volgende maandag nog op de agenda van het schepencollege maar in principe zal daar geen probleem meer opduiken.

Je kan hier een selectie foto’s bekijken van de stoet van 2019

Geef een reactie