Levenswater van Fruit Van Hellemont moet herinnering aan oorlogsgruwel helpen bewaren

De Traan van Meensel-Kiezegem. Het zou de titel van een boek of een film kunnen zijn over het dramatische oorlogsverleden van Meensel-Kiezegem. Maar dat is het niet. De titel is de merknaam van een nieuwe eau-de-vie die gemaakt wordt door Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem.

De link naar de oorlog is echter manifest aanwezig in het levenswater. Het alcoholpercentage van De Traan bedraagt 44° en dat is ook het jaartal waarin de gruwelijke feiten zich afspeelden in het dorpje. Van Hellemont gaat ook de opbrengst van de eau-de-vie afstaan aan Museum44, het oorlogsmuseum dat recent werd ingericht in Meensel-Kiezegem. De vrijwilligers die Museum44 draaiende houden willen het geld investeren in leerpakketten voor het lager en middelbaar onderwijs.

“Naar aanleiding van de recente opening van Museum44 in ons dorp, willen we met ons bedrijf ook ons steentje bij dragen aan dit mooie initiatief. We willen op een originele manier hulde brengen aan onze gevallen dorpsgenoten, en met de opbrengst het museum steunen. De Traan is daarom een levenswater geworden met een symbolisch alcoholpercentage van 44°, het jaartal van het drama in ons dorp.”

Gert en Mario Van Hellemont

Nu in de winkel

Je kan ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’ aankopen in de streekwinkels van Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem en Tienen, maar ook in Museum44. Online bestellen is ook mogelijk op www.fruitvanhellemont.be en www.museum44.be. Voor een flesje van 10cl betaal je 10.50 euro, voor 50cl is dat 39.50 euro.

Geef een reactie