Truckers for Life verliezen een belangrijke medewerker.

De truckshow van Truckers for Life in Bekkevoort draait niet alleen om pk’s en glimmend chroom. Op zaterdagnamiddag beleven een paar honderden mensen met een beperking de dag van hun leven. Ze maken dan een rondrit met een van de wegreuzen en daarna kunnen ze een frietje met garnituur meepikken.

Marijn Devalck stipt dat moment al een jaar op voorhand met rode inkt aan in zijn agenda en enkele jaren geleden kreeg hij het gezelschap van Robby Longo. De medewerking van twee bekende koppen maakt het mogelijk om het konvooi te ontdubbelen en dus sneller te werken.

De organisatie van de dag van de andersvaliden is een stevige kluif. De trucks moeten gemobiliseerd en georganiseerd worden, er is overleg met de instellingen waar de mensen verblijven nodig en de catering moet correct verlopen. De drijvende kracht achter die job was jarenlang Miranda Vandeput. Vorig jaar was de opkomst enigszins overweldigend en dat hakte in op deze gedreven vrijwilligster. Miranda heeft nu beslist om het wat kalmer aan te doen. Ze haakt af als bestuurslid van de vzw Truckers for Life. Ook haar echtgenoot zou passen voor de volgende editie.

Wie de belangrijke taak van Miranda overneemt is voorlopig niet bekend. De truckshow gaat dit jaar door op zaterdag 8 en zondag 9 augustus.

Geef een reactie