Sint-Jan Berchmanskerk in Diest ruimt plaats voor dagcentrum Home Martine Van Camp

Een aannnemer startte maandagavond met de voorbereidingen voor de afbraak van de Sint-Jan Berchmanskerk in Diest. Dinsdag rolde een kraan het terrein op om het kerkgebouw ook effectief te ruimen. Dat gaat snel. Nog deze week zal alle puin afgevoerd zijn en zullen ook de grondwerken voor de nieuwbouw die er komt al starten.

Die nieuwbouw is een dagverblijf voor gasten van Home Martine Van Camp. Er komen ook zes studio’s voor permanent verblijf en wat facilitaire ruimtes. In het dagcentrum kunnen ongeveer vijftig mensen terecht voor opvang en animatie. Er is ook aandacht voor vijftigplussers in de doelgroep. Die krijgen een apart programma, aangepast aan hun leeftijd.

Home Martine Van Camp heeft, naast de centrale site in Molenstede, ook een aantal vestigingen voor inclusief wonen en dagopvang. Het dagcentrum in de Speelhofstraat in Diest was dringend aan renovatie toe maar de vzw Parochiale Werken kwam met een betere oplossing. De vlakbijgelegen Sint-Jan Berchmanskerk werd onttrokken aan de eredienst en de eigendomsrechten werden overgedragen aan Home Martine Van Camp. Algemeen Directeur Erik Peirelinck zei eerder dat de nieuwbouw kan afgewerkt worden tegen einde 2020.

De realisatie van de nieuwbouw is maar mogelijk dankzij de steun van Lions Club Diest. Zij hebben gedurende twintig jaar de leningslast van de Bremberg helpen dragen. Die last valt weg en de serviceclub wil nu dezelfde inspanning doen voor het project Poels. Lions Club Diest garandeert een financiële injectie van 60.000 euro gedurende twintig jaar aan Home Martine Van Camp. Het geld komt deels van de kledinginzameling die de Lions een paar keer per jaar organiseert.

De uitzonderlijke inspanning van Lions Club Diest is ook internationaal niet onopgemerkt gebleven. Gudrun Yngvadottir, International President van Lions Club International, zorgde eerder dit jaar voor een fijne Valentijn. Op 14 februari kwam ze langs bij Home Martine Van Camp. Ze kondigde toen aan dat Lions Club International Foundation (LCIF) het project Poels wil steunen met een bedrag van 100.000 dollar of 88.000 euro. Dit bedrag is het maximum voor dergelijke projecten en het wordt slechts uitzonderlijk toegekend.

Wil jij Lions Club Diest zelf ook steunen? Dat kan met een gift op rekening IBAN BE37 7430 3878 2028. Giften vanaf 40 euro krijgen een fiscaal attest. Elke euro die Lions Diest ontvangt, gaat voor 100 % naar de zorg voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking.

VZW Home Martine Van Camp kan ook legaten (erfenissen) en duo-legaten aanvaarden. Hiervoor kan u directeur Erik Peirelinck van Home Martine van Camp contacteren op nummer 013 35.16.01.  

One comment

Geef een reactie