Rotary Diest en Inner Wheel bezorgen 350 minderbedeelde mensen een lekkere kerstmaaltijd

Serviceclubs Rotary Diest en Inner Wheel hebben op zondag 8 december in De Hemmekes in Zichem een kerstmaaltijd geserveerd voor zo’n 350 mensen die het financieel moeilijker hebben. De deelnemers kregen een smakelijk driegangenmenu aangeboden dat klaargemaakt werd door een groep van de beste koks die in de regio actief zijn. Rotary en Inner Wheel werken voor de feestmaaltijd samen met de OCMW’s van Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Zij stellen de lijsten samen van de mensen die zullen deelnemen. De OCMW’s zorgen ook voor gemeenschappelijk vervoer naar Zichem.

Feest met een hart heet het initiatief en het gaat al enkele jaren door in De Hemmekes. Het levert ieder jaar opnieuw een warm, feestelijk en solidair moment voor mensen die ook tijdens de eindejaarsperiode elke dag weer moeten zien hoe ze kunnen rond komen en of een warme maaltijd op tafel komt. De gerechten werden klaargemaakt door Dominique Desterke van Cuisine-D, Erwin Bruyninckx van bistro Wannes Raps, Felix Alen van Hof Te Rhode, en Philippe Didden van Restaurant Katsenberg.

De leden van de twee serviceclubs namen alle voorbereidingen op zich en ze verzorgden ook de bediening tijdens het feest.


Feest met een hart werd mogelijk gemaakt door de steun van volgende partners

Geef een reactie