Kerststal volledig opgebouwd met recuperatiemateriaal in Scherpenheuvel

De kerstsfeer kreeg donderdag een opvallende extra impuls in Scherpenheuvel. Op de toegangsweg naar de basiliek stond al een paar dagen een kerststal en die kreeg gisteren ook bewoners.

Jozef en Maria hebben er een warme thuis gevonden voor het kindje Jezus, er zijn al wat heiligen op bezoek en ze hebben zelfs de schaapje al op het droge.

Volledig in recuperatiemateriaal

Opvallend, de stal is volledig opgetrokken met recuperatiemateriaal. Een paar stevige herbruikte balken vormen het frame voor de constructie van hoofdzakelijk oude paletten. De achterwand is van jute zakken waar aardappelen in bewaard werden. Het idee kwam van de technische dienst van de stad. “De kerststal heeft amper 100 euro aan materiaal gekost”, legt Patrick Milis uit. Schepen van Toerisme Lieve Renders onderstreepte de appreciatie van het bestuur voor dat initiatief. Ze had een geschenkenmand bij voor de ploeg die de kerststal in mekaar timmerde.

Kerststallentocht

Op zaterdag 14 december vindt in Scherpenheuvel een kerststallentocht plaats. Die start om 18 uur aan De Pelgrim. De wandeling passeert bij meer dan dertig opvallende kerststalletjes. Onderweg zijn er stops bij de drankenstandjes van de jeugdbewegingen. Na de wandeling trakteert het bestuur de deelnemers op een drankje naar keuze. De wandeling is een initiatief van de Dienst Toerisme van Scherpenheuvel-Zichem.

Kerstmarkten

Op zondag 8 december is er een kerstmarkt in het centrum van Zichem. Die begint om 13.00 uur. Op zondag 15 december is Scherpenheuvel aan de beurt. De markt staat op de Zuidervest en begint om 13.30 uur. Op zaterdag 21 december ten slotte, is er een kerstmarkt op het Sint-Jansplein in Averbode. Aanvang om 15 uur.

In Diest duurt de kerstmarkt twee weekends. Op vrijdag 13 december vanaf 17.00 uur kan je gaan kerstshoppen op de Kaai. Zaterdag 14 en zondag 15 december gaan de kraampjes om 13 uur open. Tijdens het tweede weekend kan je er al op donderdag 19 december vanaf 17 uur terecht. Op zaterdag 20 en zondag 21 december klingelt de kerstman al vanaf 13 uur met de bel.

Geef een reactie