Portland genomineerd voor 2 Mia’s – stemmen jullie mee?

Jente Pironet en Sarah Pepels, het woord harmonie is allicht voor dit duo uitgevonden. Op 30 april 2015 stonden ze, toen nog wat verlegen, in de biscuiterie van Stuckens. Iemand in Diest had het concept Instore Concerten uitgevonden, een goed initiatief dat jammer genoeg bij één editie is gebleven.

Er is maar weinig wat aan de gebakjes van Serge Stuckens kan tippen maar deze frêle sloddervos uit Scherpenheuvel en zijn tegenpool Sarah waren minstens de slagroom op het beste roomsoesje in de winkel. Muzikaal kon je toen al horen dat dit absolute klasse is. Dat is echter geen garantie voor succes.

Jente en Sarah investeerden echter in zichzelf en ze kwamen het juiste management tegen. Strenge spelregels, geen fantasietjes. Enkel die dingen die een groep naar de top brengen.

In 2016 haalden ze de de finale van Humo’s Rock Rally, in 2018 werden ze de laureaat van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Dat leidde Portland naar de podia van Werchter en Pukkelpop. Ondertussen treden ze in gans Europa op. Spanje, Nederland, Engeland …you name it!

De radiohits ‘Pouring Rain’ en ‘Lucky Clover’ zijn oorwurmen voor de fans van Indy-popmuziek. Portland waagde zich zelfs aan “Matilda” van Alt-J. Op het gevaar af om door de fans van deze geweldige band verketterd te worden durven we zeggen dat Jente en Sarah het nummer een extraatje geven.

En nu zijn er de MIA’s. De Music Industry Awards. Portland krijgt meteen twee nominaties. In de categorie Alternative nemen ze het op tegen Balthazar, Brutus en Charlotte Adigéry. Heavy stuff. In de categorie Doorbraak komen ze Charlotte opnieuw tegen, samen met Sons en Ibe. Niet minder heavy dus.

Zeg Hageland, we gaan ons niet laten doen toch? Stemmen voor Portland kan op https://mias.een.be/breng-je-stem-uit-voor-de-mias . Onze stem is binnen, nu die van jullie nog!

Geef een reactie