Politie neemt speelautomaten in beslag in Diest en Scherpenheuvel-Zichem

De politie van zone Demerdal werd vorige week vrijdag geconfronteerd met een voor hen relatief onbekende vorm van criminaliteit. Een ploeg medewerkers werd ingeschakeld voor bijstand tijdens een controle van speelautomaten in een aantal wedkantoren, horecazaken en dagbladhandels in Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Een verbindingsofficier van de Federale Gerechtelijke Politie bij de Kansspelcommissie gaf in de voormiddag een initiatie in de regelgeving over kansspelen. In de namiddag werd een effectieve controle uitgevoerd in een aantal horecazaken en dagbladhandels in Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Uit de medeling van de politie blijkt dat dit niet altijd eenvoudig was.

Dit leidde in eerste instantie tot het besef dat de regelgeving voor leken niet altijd even gemakkelijk te interpreteren is, maar dat de leveranciers van deze toestellen wel in de mogelijkheid waren om met de deskundigen van de kansspelcommissie in discussie te gaan tot en met vermelding van de betreffende artikels uit de wetgeving

Uiteindelijk werden een aantal toestellen in beslag genomen en werden er administratieve en strafrechtelijke inbreuken vastgesteld die aanleiding zijn voor een proces-verbaal. De politie beklemtoont dat dergelijke controles zullen herhaald worden in Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

Geef een reactie