Spar Diest op amper vijf weken omgebouwd tot buurtsupermarkt van de nieuwste generatie

Het klinkt enigszins bizar maar op amper vijf weken tijd is de Spar in Diest omgebouwd tot een van de meest moderne winkels van de retailketen. Op donderdag 28 november opent Spar Colruyt Group haar compleet vernieuwde vestiging in Diest. De buurtsupermarkt werd ingericht volgens de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. De vertrouwde versafdeling werd gemoderniseerd en uitgebreid om nog meer kwaliteit te kunnen leveren.

Uitbaters Filip Claes en Nele Stalmans nodigen hun klanten en de buurtbewoners om kennis te maken met de nieuwe winkel. Ze nodigen iedereen uit voor de openingsreceptie op woensdag 27 november van 18 tot 21 uur . Er is een rondleiding gepland en uiteraard is er ook een hapje en een drankje voor de aanwezigen.

Grotere winkeloppervlakte en complete herinrichting

Zaakvoerder Filip Claes beklemtoont dat de herinrichting nodig was om de verdere groei van de zaak mogelijk te maken. “We hebben veel klanten uit de directe omgeving maar er komen steeds meer mensen uit de gemeenten rond Diest naar onze winkel”, zegt zaakvoerder Filip Claes. “De herinrichting laat toe om hen beter te bedienen. De winkel wordt groter. De winkeloppervlakte stijgt van 860 naar iets minder dan 1.000 m². “

Focus op verse producten

De versafdeling van Spar Diest staat bekend voor zijn hoge kwaliteit. Tijdens de aspergeperiode bijvoorbeeld, stuurt Filip Claes elke dag iemand naar een lokale aspergeteler om zijn klanten de beste kwaliteit te kunnen bieden. Dat wilden Filip en Nele nog versterken. Daarom hebben ze beter materiaal geïnstalleerd en de werkruimte vergroot.

Versgebakken brood is een product dat steeds meer in lokale supermarkten wordt gekocht. Filip en Nele beseffen het belang daarvan en ze investeerden daarom fors in moderne machines en technieken om brood en gebak te laten rijzen en het zelf af te bakken.

In de traiteurafdeling vinden klanten een ruime keuze huisbereide gerechten. Filip is slager van opleiding en dat maakt een verschil. Hij bereidt zelf charcuterieschotels, tapasschotels en kaasschotels. Kaas en charcuterie worden ter plekke versneden en verpakt.

In de afdeling groenten en fruit is versheid de norm. Filip en Nele selecteren ook vaak kwaliteitsproducten van lokale ondernemers.

Retail zit in de familie

Filip heeft de stiel in de genen mee gekregen. Zijn grootmoeder had een kruidenierswinkel in Averbode en zijn vader bouwde die verder uit tot de grootste Eurospar van België. Filip en Nele hebben met hun winkel in Diest zelf ook een stevige reputatie opgebouwd. Ze hebben ondertussen een team van 20 mensen in dienst. Een goed team vinden de twee zaakvoerders erg belangrijk. Het personeel bleef van kortbij betrokken bij de verbouwingen. Ze organiseerden onder meer een teambuilding en opleidingen voor de ploeg.

De openingsuren van Spar Diest:

  • Maandag 12.30-20.00
  • Dinsdag – vrijdag 08.00-20.00
  • Zaterdag 08.00-19.00
  • Zondag 08.00-12.30

Geef een reactie