Sinterklaas trekt de volgende dagen door het Hageland

Sinterklaas had vorige zaterdag voor het openbaar vervoer gekozen om naar Aarschot te komen. De treinen reden stipt op tijd waardoor de kindervriend zelfs iets te vroeg aan zijn goed nieuws show kon beginnen. Burgemeester Gwendolyn Rutten was er om de Sint welkom te heten. Daarna schoven alle kindjes aan om even bij de goedheilige grijze man te passeren. De roetpieten zetten ondertussen de boel op stelten.

Sinterklaas vertrekt naar Diest

De bejaarde kindervriend kan nu even uitrusten want volgende week wordt hij ook in Diest verwacht. Niet met de trein deze keer maar sinterklaas haalt zijn knol Goed weer vandaag van stal. Om 13.30 uur maakt de Sint samen met een bende roetpieten een tocht door de stad met paard en koets. De jeugdfanfare Notenbalkers uit Schaffen zorgt voor een muzikaal accent. Onderweg neemt de heilige man uitgebreid de tijd om alle kindjes te begroeten. Vanaf 15 uur en tot 18 uur kan het jonge volkje Sinterklaas ontmoeten in de Lakenhalle en dat wordt dit jaar enigszins bijzonder.

Sint brengt muziekbandje mee

De roetpieten zorgen namelijk voor heel wat pret! Je leert er gekke circuskunstjes en je kan samen met de pieten eens rondneuzen in de hotelkamer van de Sint. Conchita & co zijn ook van de partij en maken allerlei lekkernijen. De creapieten zijn er om mooie snoetjes te schilderen . Verder kan je ook knutselen, een tekening maken en spelletjes spelen. Dit jaar brengt de Sint zelfs zijn eigen muziekbandje mee die originele sinterklaasliedjes spelen. Ook de pakjeskamer en hobbykamer van Sinterklaas verhuizen mee naar Diest.

Voor elk kindje uit de kleuter- en lagere school zal de Sint een speculaasje, een mandarijntje en een cadeautje meebrengen. De persoonlijke fotograaf van de Sint zal er ook bij zijn om een leuk portret te maken. Of je kan natuurlijk zelf ook een echte “Sintfie” nemen!

Geef een reactie