Geen Sinksenkoers in 2020.

Het team van Pro Cycling Events, de organisator van de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland, heeft vorige week de datum bekend gemaakt voor de editie 2020 van deze epische race. Dit jaar werd de wedstrijd op een vrijdag gereden maar volgend jaar schuift de organisatie naar woensdag 17 juni. Dat heeft een belangrijk voordeel. De organisatoren hebben bij de laatste editie een lussensysteem ingevoerd waardoor de renners vooral in Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot blijven rondtoeren. Dat was een succes. Organisator Nick Nuyens zal allicht teruggrijpen naar dat systeem maar de kans dat Bekkevoort meer betrokken wordt is reëel. Alleszins zal het verkeer rond Diest op het moment van de wedstrijd hinder ondervinden.

Zowel Aarschot en Diest zijn scholensteden maar door de frequente passages waren dit jaar een aantal scholen moeilijk bereikbaar. Sommige schooldirecties anticipeerden en organiseerden een vrije dag. Door de wedstrijd naar een woensdag te schuiven is dat probleem opgelost.

Je kan hier doorklikken naar de fotopagina van #DDHH19

Baloise Belgium Tour eindigt in Averbode

We krijgen in diezelfde periode overigens nog een topwedstrijd in het Hageland. De Baloise Belgium Tour start op 10 juni 2020 en eindigt op 14 juni 2020 met een tijdrit in Averbode. De voorbereidingen zijn al twee jaar bezig maar toch blijven er heel wat vragen open. De wedstrijd wordt georganiseerd door de vzw die ook de Sinksenkoers organiseert. Die speelden aanvankelijk met het idee om het parcours van de tijdrit grotendeels te spiegelen aan dat van de Sinksenkoers. Dat zou enigszins speciaal zijn want het is niet evident om met een tijdritfiets het Grasbos op te rijden. Dat plan kan echter niet doorgaan door de werken op de Turnhoutsebaan.

Je kan hier doorklikken naar de fotopagina van de Sinksenkoers 2019

Geen Sinksenkoers in 2020

Bij de bekendmaking van de toekenning van de organisatie aan de stad Scherpenheuvel-Zichem in 2017, ging men er overigens nog van uit dat de tijdrit op Pinksterzondag zou gereden worden. Die zou daardoor in de plaats komen van de Sinksenkoers. Ondertussen is de Baloise Belgium Tour echter naar een andere datum geschoven op de kalender. De organisatoren van de vzw Sinksenkoers zaten meteen met een probleem opgezadeld. De vraag was of ze zowel de Sinksenkoers als de slottijdrit van de Baloise Belgium Tour zouden organiseren. Dat zou inhouden dat ze twee topwedstrijden op een periode van twee weken moesten optuigen. Bovendien zouden ze moeten ingrijpen in het parcours door de al geciteerde werken op de turnhoutsebaan. Dat leek toch een brug te ver. Ondertussen bevestigde mede-organisator Carl Berteele ons dat de Sinksenkoers in 2020 niet zal doorgaan.

Geef een reactie