Kindergemeenteraad geïnstalleerd in Diest

Diest heeft opnieuw een vrouwelijke burgemeester. Voor een goed begrip, het gaat over de kinderburgemeester. Op woensdag 23 oktober werd Dea Berisha geïnstalleerd als de tweede kinderburgemeester van de stad en zij is meteen ook het tweede meisje in die functie. Alle andere leden van de kindergemeenteraad legden samen met Dea de eed af en ze kregen hun zwart-gele lint mee over de rechterschouder.

De afgelopen twee weken brachten alle kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar in de scholen in Diest hun stem uit voor twee vertegenwoordigers van hun school. De Kindergemeenteraad zal vier keer per jaar samenkomen om onder andere te werken rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in Diest. Ze zullen zelf een evenement op poten zetten, gaan samen op uitstap en kiezen twee concrete acties waarrond ze willen werken.

Alle verkozen raadsleden op een rijtje: Mathijs (De Pit), Dean en Ela (GBS Schaffen), Ferre en Sem (GBS Deurne), Paulien en Josephine (GBS Molenstede), Jan Samuel en Gust (KSD Sint), Annabel en Fran (KSD Voorzienigheid), Flo en Kaan (De Kleine Prins), Robbe en Louis (Klaver 3 Schaffen) en Wout en Felix (Klaver 3 De Vleugt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.