Marieke Vervoort overleden

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort is vandaag, dinsdag 22 oktober overleden. Wielemie werd geboren op 10 mei 1979. Ze werd dus veertig jaar oud. Marieke leed aan een progressieve spierziekte. Ondanks haar fysieke beperkingen bouwde ze een indrukwekkende sportcarrière uit.

Meervoudig paralympisch kampioene

Marieke is meervoudig paralympisch kampioen, Grootofficier in de Kroonorde en houder van tal van nationale en internationale erkenningen en eretekens.

Een kort overzicht:

 • Marieke Vervoort werd in 2006 wereldkampioene kwart afstand AWAD in de categorie handcycle in het Zwitserse Lausanne
 • in 2007 werd ze opnieuw wereldkampioene in het Duitse Hamburg. Datzelfde jaar nam zij deel aan de Ironman Hawaï
 • In 2011 werd ze op het EK blokarten tweede in de categorie Fly
 • Op 5 en 6 mei 2012 verbrak Marieke Vervoort in Zagreb drie Europese records op de Croatian Open. Ze werd recordhouder op de 100, 200 en 400 meter in de klasse T52.
 • Op 20 mei 2012 vestigde ze in een meeting in Zele een Europees record op de 100 meter.
 • Op 27 juli 2012 verbrak Marieke Vervoort bij de Belgische kampioenschappen voor atleten met een handicap in Lier, haar Europese records op de 100, 200 en 400 meter. Op de 800 meter brak ze het zeven jaar oude wereldrecord van van Lisa Franks.
 • In de finale van Paralympische spelen in Londen 2012 haalde Marieke zilver op de 200 meter wheelen T52 voor vrouwen. In de finale van de 100 meter sprint T52 voor vrouwen haalde ze goud met een paralympisch kampioenschapsrecord.
 • Op het WK atletiek voor paralympiers in 2015 in Doha (Qatar) werd ze wereldkampioen op de 100, 200 en 400 meter.
Euthanasie

Marieke Vervoort koos enkele jaren geleden voor euthanasie en dinsdagavond liet ze dat ook effectief uitvoeren. Je kan Marieke een laatste groet brengen op maandag 28 oktober 2019 tussen 18 uur en 20 uur in Hof te Rhode, Rodestraat 7 te 3290 Schaffen – Diest. Haar begrafenis zal plaatsvinden in intieme kring.

Rouwregister

In het atrium van het stadhuis van Diest ligt een rouwregister. Vanaf woensdag 23 oktober om 9 uur tot maandag 28 oktober 2019 om 12.30 uur kan je dit gaan tekenen, tijdens de openingsuren. Je kan ook online het rouwregister tekenen op de website van uitvaartcentrum Papillon. De link kan je hier vinden.

Marieke blijft steunen
Marieke blijft de steunende meter van vzw Canisha, zij leiden hulphonden op die personen met een beperking kunnen bijstaan in het dagelijks leven en van vzw Pinocchio, die de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden in heel België behartigt.

 • Vzw Canisha                      BE66 6528 2047 0643
 • Vzw Pinocchio                 BE31 0682 2450 9355

One comment

 • Jenny ‘Twix’ Jones

  Marieke vroeg me enige tijd terug nog om voor haar een ritje op de motor te regelen. Het heeft helaas niet meer mogen zijn :'( Het audiobestandje op mijn Messenger waarop zij me heel vrolijk begroet ga ik koesteren <3

Geef een reactie