Scala maakt potentiële hit van vrolijk walsmuziekje

Photocredits | Scalachoir – Gerd Daemen

De broers Kolacny verkennen wel vaker mindervoordehandliggende muziekgenres voor het meisjeskoor Scala. Met de theatertournee Meisjesnamen durfden ze Vlaamse klassiekers aan waar eigenlijk niemand aan kan raken. Stijn en Steven Kolacny bewezen dat zij minstens een uitzondering zijn op dat voorbehoud. Irene van De Mens bijvoorbeeld, mist het schurende stemgeluid van Frank Vander linden maar de gepolijste harmonie van de Scalastemmen geeft toch extra cachet aan het nummer.

De Kolacny’s gaan dat succesvolle project nu uitrollen in Duitsland. De combinatie die ze uitdokterden om dat plan te promoten is wel heel speciaal. Meisjesnamen werd nog enigszins logisch Mädchennamen en de dames-zangeressen werden in een Duitse setting gedropt om het plan op de sporen te zetten. Die setting werd integraal in groot-Aarschot gecreërd. De Ierse (!) pub Dubh-Linn in Wolfsdonk werd voor de gelegenheid een soortement Duitse stube, de muzikanten van fanfare De Mottegalm uit Rillaar werden net niet in lederhosen gestoken om het vrolijke deuntje te blazen. De meisjes van Scala krijgen een stijlvol blauw kleedje aan. Een creatie die enigszins aan de Duitse traditionele pakjes doet denken maar door zijn opvallende kleur en speelse vormgeving vervallen ze niet in al te veel nostalgie. De combinatie is te hip om niet uitnodigend te zijn. De vrolijke hüpschheid klatert van het scherm, er wordt een pintje gedronken en de armen haken in mekaar om al dat muziekplezier met mekaar te vieren. Die uitbundige aankleding moet de clip van het walsmuziekje Ein Narr für Katrin de juiste toon meegeven. Dat is helemaal gelukt. In die zin zelfs dat het melodietje wel eens een geweldige hit zou kunnen worden en niet alleen bij ons overigens. Platenmaatschappij Rhino/Warner doet er alles aan om die release wereldwijd te doen scoren.

Geef een reactie