Diest, Scherpenheuvel-Zichem en landbouwbedrijf Michiels verdelen kosten herstel Vinkenberg

De stadsbesturen van Diest en Scherpenheuvel-Zichem gaan samen het wegdek van de Vinkenberg herstellen. De Vinkenberg ligt op het grondgebied van beide steden. Landbouwbedrijf Michiels dat mee aan de oorzaak lag van de schade betaalt ook mee.

De Vinkenberg is een landelijk weggetje dat zeer frequent  gebruikt wordt door fietsers en wielertoeristen. De weg ligt op de grens tussen Diest en Scherpenheuvel-Zichem. In 2016 kocht transportfirma Michiels uit Heist-op-den-Berg een boerderij op de Vinkenberg. Michiels heeft ook landbouwactiviteiten. De ondernemer liet een gigantische opslagstal optrekken achter de hoeve. Wekenlang denderden zware vrachtwagens en tractoren naar het vernieuwde bedrijf en dat kon het al gebrekkige asfalt van de Vinkenberg niet aan. Er zijn nu al jarenlang grote gaten en verzakkingen in de weg, in die mate zelfs dat wagens er maar stapvoets voorbijrijden.

De herstelling van de schade sleepte aan, onder meer omdat niet duidelijk was wie eigenlijk de factuur zou moeten betalen. Uiteindelijk hebben de drie betrokken partijen die verdeling onderling afgesproken. Landbouwbedrijf Michiels betaalt 6.050 euro (btw inbegrepen) Diest en Scherpenheuvel-Zichem verdelen het resterend bedrag van  41.330,95 euro en betalen dus ieder 20.665,48 euro.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    De laatste keer dat er een nieuwe asfaltlaag gelegd werd woonden wij nog op de Vinkenberg en dat is intussen toch dik 25 jaar geleden.

Geef een reactie