Amazonebisschop gaat voor in Allerheiligenbegankenis in Diest

In Rome startte gisteren de Amazone-synode. Onder meer monseigneur Philip Dickmans is daarbij aanwezig. Dickmans werd geboren in Herk-de-Stad en is ereburger van Halen.

De Limburgse priester is bisschop van Miracema do Tocantins, een uitgestrekt gebied in de Amazone. Het gaat in de synode niet enkel over een ecologisch standopunt van de katholieke kerk maar ook over het probleem hoe men, in een erg onherbergzame regio als die van monseigneur Dickmans, er kan voor zorgen dat de mensen op regelmatige tijdstippen een eredienst kunnen bijwonen. Evident is dat niet en daarom staan er ook, voor de katholieke kerk, revolutionaire voorstellen in de discussieteksten. Onder meer de inzet van getrouwde mannen als priester en de uitbreiding van de rol van vrouwen in de kerk.

OP 31 oktober komt monseigneur Dickmans naar Diest. Hij zal voorgaan in de Allerheiligenbegankenis. Die processie begint met een eredienst in de Sint-Sulpitiuskerk. Daarna wordt de Demer gezegend en de groep gelovigen trekt dan door de binnenstad naar de Allerheiligenkapel.

Je kan de Amazonesynode volgen via
Op de website van het Vaticaan: www.sinodoamazonico.va
Facebook: www.facebook.com/synod.va
Twitter: twitter.com/synod_va
Instagram: www.instagram.com/synod.va

Het belang van deze synode is erg groot. Het valt op dat het Twitteraccount van paus Franciscus erg actief is over dit event.

Geef een reactie