Demerloop wordt Warandehappening

De Demerloop in Diest krijgt dit jaar een totale remake. Het sportevenement verkast op vrijdag 27 september van het centrum van de stad naar de omgeving van het Warandepark en het Warandestadion.

Scholenloop op Finse piste en stadionpiste

De leerlingen van het lager onderwijs lopen per graad gedurende 20 minuten over een parcours dat een aaneensluiting is van de piste rond het voetbalterrein en de Finse piste. Dat traject is 1,5 kilometer lang. Na de loop kunnen de leerlingen uit de bol gaan in een sport- en spelterrein op voetbalveld C.

Avondloop wel door centrum

De avondloop cirkelt dan weer wel deels door de straten van de stad. Volgende straten vormen het parcours: Veemarkt (kant Warandepark), Bruidstraat, Begijnenstraat, Rode kruisstraat, Pesthuizenstraat, Grauwzustersstraat, Vestenstraat.

De lopers en wandelaars kunnen kiezen uit vier formules: de funloop van 1,5 km of een jogging van 3,6 of 9 kilometer. Inschrijven kan via de link: www.diest.be/loopjetegek. Als je online inschrijft, betaal je drie euro. Ter plaatse bedraagt dit vier euro. Voor de funloop betaal je twee euro.

De funloop start om 19.20 uur, de avondloop om 19.30 uur.

Gewijzigde verkeerssituatie

In volgende straten geldt een parkeerverbod vanaf 17.30 uur en een verbod op gemotoriseerd verkeer vanaf 19.00 uur.
Sint Janstraat, Henri Verstappenplein (bovenkant aan de kant van witte poorten), Veemarkt kant Warandepark (tussen Henri Verstappenplein en de Bruidstraat), Bruidstraat, Begijnenstraat, Rode Kruisstraat, Pesthuizenstraat, Grauwzusterstraat, Vestenstraat, Zeven Weeënstraat

Parking zwembad, parking C-terrein en begijnhof

Er geldt een gedeeltelijk parkeerverbod op de parking van het zwembad. De parking blijft wel bereikbaar via de R26 (Omer Vanaudenhovelaan).
Er is een volledig parkeerverbod vanaf 7.00 uur tot 23.00 uur op de parking van C-terrein aan het Warandestadion.
Bewoners van het begijnhof kunnen tussen 19.00 uur en 22.00 uur niet met gemotoriseerd verkeer het terrein verlaten.

ROBA en Sint Annendael helpen mee

De organisatie krijgt dit jaar de steun van atletiekclub ROBA. Sint Annendael blijft uiteraard ook een betrokken partner. De Warandehappening staat helemaal in het teken van Loop Je Te Gek!?, dat is het project voor geestelijke gezondheid van het ziekenhuis.

Geef een reactie