Café De Weefberg in Testelt krijgt verplicht sluitingsuur opgelegd

Burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem heeft beslist om cafe De Weefberg in Testelt, voor de  duur van twee weken een verplicht sluitingsuur op te leggen.  In die periode mag het café tijdens weekdagen en op zondag enkel nog geopend zijn van  9 uur tot 24 uur, op vrijdag en zaterdag is dat van 9 uur tot 1 uur. De periode van het verplicht sluitingsuur gaat in op 26 september en loopt tot en met 10 oktober.

De voorbije maanden kwamen er heel wat meldingen van overlast binnen en waren er verschillende tussenkomsten van de politie. Naast klachten inzake geluidshinder afkomstig van de muziek in het café is er ook overlast buiten het café, afkomstig van bezoekers. De overlast doet zich vaak voor tot in de vroege uurtjes. Vandaar dat het café nu voor de volgende twee weken een verplicht sluitingsuur wordt opgelegd.

Aan deze maatregel gingen verschillende gesprekken vooraf. Op 4 september 2019 was er een hoorzitting tussen de politie en de uitbaatster van De Weefberg. Zij engageerde zich toen tot een nauwgezettere opvolging van het gebeuren in en rond het café. Dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Het verplicht sluitingsuur is bedoeld om de buurt opnieuw rust te bieden.  Van de uitbaatster wordt verwacht dat zij de nodige maatregelen neemt om in de toekomst de overlast een halt toe te roepen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.