Bekkevoort tekent charter Gezonde Gemeente en opent beweegroute

In Bekkevoort is het menens als het over de gezondheid van de inwoners gaat. Schepen van Sport en Ontspanning Raf Vanmeensel tekende het charter Gezonde Gemeente. Bekkevoort engageert zich met de ondertekening van het charter om tijdens de legislatuur 2019-2024 inwoners te stimuleren om gezond te leven in een gezonde omgeving. 

De ondertekening gebeurde vorige dinsdag in eerder apocalyptische omstandigheden. De schepen opende tegelijkertijd ook de nieuwe beweegroute die aan de finse piste geïnstalleerd werd. De beweegroute is eigenlijk een parcours met tien, relatief eenvoudige oefeningen die je kan uitvoeren in drie verschillende niveau’s. Om die oefeningen te doen hoef je niet eens sportkledij te dragen.

Bekkevoort startte ook een samenwerking met Bewegen Op Verwijzing-coach Nans Luyten. Wie een verwijsbriefje van de huisarts voorlegt kan bij de beweegcoach terecht voor een gesprek in de gemeente of eventueel bij jou thuis. Nans geeft persoonlijk advies om meer en slimmer te bewegen en ze maakt ook een beweegplan op maat, rekening houdend met je specifieke omstandigheden.

Heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming? Dan is de coaching gratis! Andere deelnemers betalen 10 euro per half uur coaching. Je kan een afspraak maken via bekkevoort@bewegenopverwijzing.be of door ‘BEWEGEN’ te SMSen naar 0486/34 12 80

Geef een reactie