Sluiksorters geïdentificeerd op basis van camerabeelden in Scherpenheuvel-Zichem

De politiezone Demerdal beschikt over twee camera’s die op een relatief eenvoudige manier geplaatst kunnen worden. Vaak worden die opgehangen aan een verlichtingspaal. De plaatsen die onder cameratoezicht geplaatst worden, worden aangegeven door middel van de wettelijk voorgeschreven pictogrammen. De exploitatie van het beeldmateriaal vraagt echter nog heel wat werk om tot effectieve identificatie van eventuele dader(s) te komen.

In de periode einde augustus – begin september hing één van de camera’s in de Molenstraat in Scherpenheuvel op de parking aan het kerkhof ter hoogte van de glascontainers. In vrij korte tijd werden drie overtreders geïdentificeerd. Deze inwoners van Scherpenheuvel-Zichem lieten naast de containers kartonnen dozen en emmers achter. Een enkeling liet het zelfs na om de flessen in de container te gooien. Op basis van de nummerplaat en de fysieke herkenning door de wijkinspecteur werden zij geïdentificeerd. Ze werden allemaal uitgenodigd voor een verhoor en met de beelden geconfronteerd. De daders zullen een GAS-boete krijgen.

Beide overlastcamera’s werden volgens de politie dit jaar bijna continu ingezet. Ze werken vooral preventief. Het sluikstorten neemt op de gecontroleerde plaatsen drastisch af.

Het beeldmateriaal van de camera’s was ook doorslaggevend in belangrijke opsporingsonderzoeken in het kader van een vechtpartij en vandalisme in Scherpenheuvel en een verkrachting in Zichem .

Geef een reactie