Surf Guitar en Sloppy Joes in Stamineeke Webbekom

Kroegbaas Maaike Van den dries van Stamineeke Webbekom doorbreekt muzikale barrières. De programmatie van Maandagavond Muziekavond gaat erg breed en verkent een gevarieerd aanbod van muzikale genres. Dat gaat van jazz over folk tot country en rauwe rock&roll maar ook gestilleerde ballads en experimentele muziek.

Je kan je dus nog nauwelijks aan een verrassing verwachten maar toch komt Maaike met een surprise van de chef. Op vrijdag 6 september staat El Zeb op de planken. The sultans of surf guitar, noemen ze zichzelf. De naam zegt meteen alles. Eindeloze, virtuoos uitgevoerde gitaarrifs die gedragen worden door een drum. In de jaren zestig van de vorige eeuw ging de jeugd helemaal over de kling voor surfmuziek. De akkoorden zijn geïnspireerd op het beukende repetitieve ritme van de golven. Surf Music splitte uiteen in twee genres. Surf Vocal kreeg wereldfaam met onder meer The Bee Gees. En Dick Dale and the Del-Tones werden wereldwijd het uithangbord van Surf Guitar. Je kan het allemaal herbeleven met El Zeb.

Je kan vrijdag overigens niet enkel voor keitoffe muziek terecht in Stamineeke Webbekom. Vanaf 19.00 uur zijn er ook, eenmalig, de legendarische Sloppy Joe burgers te krijgen. Omdat die Surf Guitar het beste smaakt met een straffe fond.

Geef een reactie