Grenadier Guards tonen absolute wereldklasse in Aarschot

Op 5 september 1944 werd Aarschot door een kolonne Engelse tanks bevrijd van de Duitse bezetting.

De No 4 Compagny en het No1 Esquadron van de Grenadier Guards rolden de stad binnen en de muzikanten van die eenheden zorgden daarna dagenlang voor een uitgelaten sfeer. Als dank liet het stadsbestuur aan de Demervallei een standbeeld optrekken voor de Grenadier Guards.

Vijfenzeventig jaar later zijn de muzikanten van de Britse eenheid terug in Aarschot voor de herdenking van de bevrijding van de stad. Dat gebeurde met een misviering in de Onze-Lieve Vrouwewerk, een parade door de stad, een herdenkingsplechtigheid bij het monument en een concert op de Grote Markt.

Wie erbij was heeft kunnen ervaren dat de muziekkapel tot de absolute wereldtop behoort. Na Aarschot spelen de Grenadier Guards nog in Ieper (5 september), Brugge (7 september) en Antwerpen (8 september).

Geef een reactie