Damesploeg KBBC Clem gaat resoluut voor de kampioenstitel

BBC Clem Scherpenheuvel organiseert dit weekend de Memorial Mike Hennes. Daar moesten we toch even over nadenken. De naam Mike Hennes lag niet meteen fris in ons geheugen maar woordvoerder van Clem BBC Liesbeth van Rietvelde zorgde voor duidelijkheid. Mike Hennes was een speler van Clem. In 2003 was de atleet op weg naar een wedstrijd in Mechelen. Hij kreeg onderweg een motorongeval en overleed.

De basketter is sedertdien overigens bij iedere thuiswedstrijd van Clem symbolisch aanwezig. Zijn truitje met het nummer 11 hangt namelijk al zestien jaar aan de muur in de sporthal.

Zijn herinnering wordt nu nog steviger omdat de club het jaarlijkse tornooi aan het begin van het seizoen naar hem vernoemt. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september passeren liefst 37 ploegen in de Memorial Mike Hennes in Scherpenheuvel. Zondag om 17.00 uur wordt het tornooi afgesloten met een wedstrijd tussen Clem U19 meisjes en GSG Aarschot 1e provinciale dames.

Zaterdag in de vooravond haspelden de 1e provinciale dames een vriendenwedstrijd af tegen BC Genappe. Bij de damesploeg van Clem zat Luc Voet als nieuwe trainer op de bank. Luc Voet kwam pas vorige week in dienst bij de club nadat de vorige trainer pas zeer laat aankondigde dat hij stopte. Voet heeft erg veel ervaring, ook op het hogere niveau van het basket. “Die late trainerswissel doet dus niks af aan de ambitie om dit jaar voor de kampioenstitel te gaan”, zegt voorzitter Bart Van Den Bergh. “We hebben een sterke mix van ervaren speelsters en jong talent. We willen met deze ploeg absoluut hogerop. Een aantal van onze speelsters kan dat hogere niveau zeker aan. Maar ook in de U19 zit erg veel talent. Dat willen we in de club verankeren, onder meer via een promotie.

Geef een reactie