Pastoor Luc Van Hilst is voortaan deken Luc Van Hilst

De katholieke kerk in Vlaams-Brabant werkt vanaf zondag 1 september in een totaal nieuwe structuur. De 15 dekenaten in de provincie zijn gefusioneerd tot 4 regio’s: Halle, Mechelen, Leuven en Tienen. Elke regio heeft een eigen regioploeg. In de regio Tienen met onder meer Diest, Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem, wordt huidig pastoor van Scherpenheuvel Luc Van Hilst de nieuwe deken. Scherpenheuvel is overigens goed vertegenwoordigd in deze regioploeg want Elly Mattheus wordt begeleider gemeenschapsopbouw. Luc Van Hilst krijgt verder steun van Geert Narinx als vormingswerker, Toni Berek, als jongerenpastor en Ria Merckx als econoom. 

Voormalig deken Felix Van Meerbergen blijft pastoor van Diest. Hij nam op Facebook afscheid van zijn statuut als deken.

We zetten ons deken petje af. We hadden het 33 jaar op. 14 jaar in Zoutleeuw en 19 jaar in Diest. Maar priester zijn we..en pastoor in deze prachtige stad. We wensen de nieuwe regio-deken en zijn ploeg veel pastorale creativiteit in de parochies van dit stukje Hageland. En wij hopen soms dat wij pastor bonus kunnen zijn. Goede Herder. Of we het nu rustiger gaan hebben? Ik denk en hoop het niet. Ik hou van u Diest mijn stad en van zijn mensen. Zoals ik het probeerde in Zoutleeuw en omgeving; Orsmaal, melkwezer, Halle en zo verder. Moge God mijn leven nog met zegen begeleiden. Ik heb veel gekregen, soms geleden, maar geluk was mijn deel.

Geef een reactie