Nieuw geïsoleerd dak voor OC Scafnis in Schaffen

Het Vlaams Energieagentschap subsidieert het stadsbestuur van Diest voor het installeren van dakisolatie in het ontmoetingscentrum Schafnis in Schaffen. De werken aan het dak zijn ondertussen van start gegaan en zouden eind september afgerond worden.

21.888 euro steun van de Vlaamse regering

In het voorjaar maakte de Vlaamse regering geld vrij uit het klimaatfonds voor lokale energieprojecten. Daarom diende de stad een aanvraag in om het dak van OC Scafnis te isoleren. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters gaf groen licht voor het voorstel en trekt 21.888 euro uit voor het project.

De werken aan het dak zijn ondertussen al van start gegaan en zouden eind september afgerond worden. Zo wordt het ontmoetingscentrum energetisch opgewaardeerd en daar hebben zowel gebruikers van het OC, inwoners en het milieu baat bij.

Schepen van Duurzaamheid Rick Brans: “Deze energetische ingreep is een belangrijke stap in de energietransitie die Stad Diest nodig heeft. Dakisolatie zal niet alleen zorgen voor een besparing op de energiefactuur maar is ook een voorbeeld naar onze inwoners toe. Energetische ingrepen zijn absoluut nodig om onze energiedoelstellingen te halen.”

Geef een reactie