Na Ramblas Terras zorgt Hymn for Her voor verrassend verfrissende muziekmix

Publiscopie

Gisteren kregen we licht tropische weersomstandigheden en dat straalde af op de alweer tientallen activiteiten in het Hageland. Vorig weekend hadden we eerder met een zondvloed af te rekenen en die speelde veel organisaties stevig parten. Tot ze bij Stamineeke Webbekom aan Ramblas Terras begonnen. De tapkraan werd opengetrokken om pas laat in de nacht weer dichtgeduwd te worden. Er was braadworst en wijn en barber Stiiv knipte de wildgroei uit baarden en haardossen. En vooral, de zon scheen plots.

Stamineeke zou Stamineeke niet zijn als daar geen muziek zou bijhoren. Flinter speelde voor het eerst in de bruine kroeg maar Cousin Made, Vixen 5 en Rocco di Turi and friends bewezen hun muzikale knowhow en hun kracht om geweldig ambiance te maken al eerder.

Rocco had overigens voor een straffe bende friends gezorgd. Marijke Hulsmans en Fabio Canini van Along Comes Mary hadden we al eerder bezig gezien aan de zijde van Rocco en Arturo is zowat zijn schaduw die daar overigens knap durft uitkomen. Maar als je dan ook nog 3/4 van de Sore Losers meezeult naar Webbekom, dan komt daar een geweldig feestje van.

Bon, dat hebben we gehad. Maaike Van den dries moest een week bekomen van zoveel dorpsplezier maar vandaag, maandag 26 augustus, zwaaien de deuren weer open. En meteen met straffe muziek. Hymn For Her heet het Amerikaanse duo dat momenteel op tournee is in zowat gans West-Europa. Melancholy moods, celtic stomps ans sophisticated tropicalian, noemen ze hun muziek en een beter woord kunnen wij daar niet voor bedenken.

Wayne lijkt een beetje op een Mexicaanse gast die weggelopen is uit een film van Quinten Tarantino. Hij speelt drums, gitaar en mondharmonica tegelijkertijd! Lucy is een schriele spring-in-het-veld waar iemand te veel voltage heeft op gezet. En ze speelt Cigar Box Guitar en dan hebben ze bij ons altijd een dikke streep voor.

Zij beginnen er straks aan om 21 uur maar het loont de moeite om er wat vroeger te zijn. Zelfs de soundcheck belooft hilarisch goed te klinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.