Politie betrapt bestuurders onder invloed van alcohol en drugs – ongeval met gekwetsten

Op woensdag 7 augustus omstreeks 19 uur gebeurde een verkeersongeval op de Turnhoutsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Daarbij kwam één wagen in een gracht terecht.

Bij het ongeval waren drie bestuurders betrokken: een 22-jarige man uit Laakdal, een 32-jarige man uit Tessenderlo en een 31-jarige man uit Diest.  Deze laatste werd licht gewond. Twee van de drie legden een positieve alcoholtest af. Eén van hen moest zijn rijbewijs afgeven voor 3 uur en het rijbewijs van de tweede werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. .

Rijden onder invloed

Diezelfde dag omstreeks 09:00 uur haalde de politie van zone Demerdal op Schoonaerde in Diest een 23-jarige man uit Beringen uit het verkeer. Hij legde een positieve alcohol- en speekseltest (drugs) af en diende zijn rijbewijs af te geven voor de duur van 15 dagen.

Tijdens de nacht van woensdag 7 augustus naar donderdag 8 augustus legde een 49-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem op de Westelsebaan in Scherpenheuvel-Zichem een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Omstreeks 04:30 uur leverde een 22-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem een positieve speekseltest (drugs) af op de Tieltsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Geef een reactie