Professioneel onderbouwd talent Andy Sergeant komt naar Stamineeke Webbekom

We kregen de laatste weken al onverwachte pareltjes te horen in Stamineeke Webbekom. Artiesten van bijzonder hoog niveau die vaak te weinig bekend zijn. Erg afwisselend ook. Het intimistische hoogtepunt van SweeT bijvoorbeeld, blijft nazinderen maar ook het nononsense enthousiasme van streetband Stray Dogs bewijst dat muzikaal talent in Vlaanderen gewoon op straat rondloopt.

Bijzonder veelzijdig

Volgende maandag heeft Maaike Van den dries een wel heel bijzondere artiest geboekt. Andy Sergeant is geen naam waar je over struikelt in de boekskes of in de hitlijsten maar de man heeft op 31-jarige leeftijd al een carrière die staat als een stevig gefundeerd huis. Als jonge snaak van 18 startte Sergeant in de dance-muziekscene. Armin van Buren, toch van de bekendste DJ’s wereldwijd, koos een tune van Andy Sergeant als begingeneriek voor zijn radioprogramma “A state of trance”. Het bewijst de veelzijdigheid van deze artiest. Hij kan een bijzonder breed repertoire aan.

Niels Destadsbader

Sergeant is een getalenteerd componist en pianist. In 2011 kruiste hij het pad van Niels Destadsbader en werd hij ook zijn vaste pianist. Destadsbader werkte op dat moment aan zijn doorbraak als chouchou van de Vlaamse muziekscene en het repertoire dat hij daarvoor gebruikte werd deels gecomponeerd door Andy Sergeant.

Solocarrière

In 2014 bracht Sergeant zijn eerste album All I Want uit. Hij kiest daarmee voor een eigen solocarrière. Samen met zijn live-band tourt hij door de Benelux. Ze brengen een mix van eigen nummers maar coveren ook de grootste hits van Robbie Williams, Jessie J, John Newman, Shawn Mendes, Lady Gaga, Stevie Wonder en Chaka Khan.

Performer en componist Sergeant tourt ook in het clubcircuit met zijn unplugged-show The Originals. Stamineeke Webbekom mag zich alweer voorbereiden op een unieke en hoogstaande muziekavond.

One comment

  • Wat een warme ontvangst daar in Webbekom; je voelt je er meteen wellekom. Om nog maar te zwijgen over het luisterend publiek: deze locatie was echt wel uniek. Één en al oor voor de muzikant en dat was deze keer Andy Sergeant. Wat een plezier was het om van dit schouwspel te mogen genieten in zijn totaliteit; wees maar zeker, de weg naar Webbekom, zijn we nog lang niet kwijt. Tot een volgend optreden. Het mezeke

Geef een reactie