Tommy Degorilla wil overal in de stad bloemen laten bloeien

Het was een tijdje geleden dat Tommy Degorilla nog eens opdook in de straten van Diest. Sommigen vreesden al de goedaardige lobbes in de handen van gewetenloze stropers was gevallen maar die zorg is van de baan.

Tommy dook dit weekend op zijn allercharmantste wijze weer op. Vorige vrijdagochtend vonden een aantal inwoners van Diest, Molenstede, Schaffen en Webbekom een zakje bloemenzaad in hun brievenbus. Aan de zakjes hangt een selfie van Tommy met wat uitleg over hoe je die zaadjes best gebruikt. Je kan er ongeveer 8 m² bloemetjes mee zaaien. Dat kan in je tuin maar ook op percelen braakliggende grond of zelfs aan de boorden van de wegen.

Wie het zakje effectief gebruikt, en Tommy hoopt dat iedereen dat zal doen, maakt niet alleen zijn omgeving wat vrolijker, het helpt ook de vlinders en de bijen en die zijn cruciaal voor ons ecologisch evenwicht.

Je kan nog meer tof nieuws over Tommy Degorilla lezen na de afbeeldingen

Eerste peukenzakjes dispenser staat op Botermarkt

Ondertussen maakte Tommy ook bekend dat hij zondag opduikt op Retro Boulevard. Dat is erg uitzonderlijk. Gorilla’s zijn schuw maar in dit geval primeert de goede zaak.

Er is overigens nog erg goed nieuws van het gorillafront. Vorig jaar plaatste Tommy een aantal geïmproviseerde peukenbakken in het centrum. Het stadsbestuur reageerde op dat initiatief en kocht professioneel gebouwde automaten voor peukenzakjes. In zo’n peukenzakje kan je je sigarettenpeuk opbergen tot je aan een vuilbak komt om het daar in te droppen. Het eerste exemplaar is ondertussen op de Botermarkt geplaatst. Er staat een nieuwe vuilnisbak met een asbak en een verdeelpunt met papieren peukenzakjes.

One comment

Geef een reactie