Mobiele keuken geeft Merodefestival een lekker gastronomisch accent

Het Merodefestival zet ook dit jaar weer bijzonder knappe wereldmuziek in onze regio op het podium. Jochen Smets, Bart Aerts, Marc Vandemoortele en Lennaert Maes organiseren het folkfeestje nu al voor de vijfde keer. Met de hulp van een pak vrijwilligers. Een lustrum en dus mochten er wel eens wat nieuwigheden bedacht worden.

Alles Goed!?

Een van de meest gesmaakte innovaties van het Merodefestival 2019 is de mobiele keuken. De provincie Vlaams-Brabant stak wat Europees geld toe om de infrastructuur te bekostigen en Jochen Smets, beroepshalve verantwoordelijk voor de jeugdwerking van de stad Leuven, liep vijf jonge dames tegen het lijf die een concept wilden opzetten voor festivalcatering. Dat werd ‘Alles goed!?’, een project met een sociaal accent. In Diest betrekken de kokerellende jongedames de gasten van Arktos bij de catering. Arktos is een initiatief dat zich bezig houdt met jongeren voor wie de aansluiting op school, werk en samenleving minder evident blijkt. Ze staan mee achter het buffet terwijl u aanschuift.

Ballekes

De bezoekers van het Merodefestival kunnen er vanaf dit jaar dus voor opteren om tussen de twee optredens ‘s avonds a volonté te eten. Ballekes met uitgebreid garnituur is het centrale thema. Vorige woensdag was Savina Yannatou de hoofdact en dus waren er Griekse ballekes. Op donderdag waren het visballetjes omdat Kitty Mcfarlane en Mohsen Amini uit Engeland komen. Fish and chips, weet u wel. maar dan zonder chips. En vrijdag waren er Ikea balletjes. Sofia Sanden en Ulrika Boden zijn immers puur Zweeds talent. Wat zaterdag brengt is voorlopig een geheim maar de kans dat het gewoon Belgische gehaktballen zijn is groot. Er staat namelijk een oerdegelijke Belgische folkband op het programma. Of ze ‘Ik hou van alle vrouwen’ gaan spelen is niet absoluut zeker maar de twee stichters van Rum die nog in leven zijn, staan alleszins op het podium. Marc Rans en Wiet van de Leest! Het klinkt als muziek in de oren en dat zal het ook worden. Muzikale legendes. Iets om nog snel naar uit te kijken. Met ballekes.

Geef een reactie