Organisatoren Sinksenweekend schenken 1500 euro aan de Schommel

Op de coverfoto: Miel Vanderauwera, Carl Berteele, Peter Baens, Rita Valvekens, Manu Claes

Het is een mooie traditie in Averbode. Bij de voorstelling van het activiteitenprogramma van het sinksenweekend, schuiven de organisatoren al een paar jaar een cheque van 1500 euro toe naar een sociaal project in de stad. Dit jaar was De Schommel weer aan de beurt. Rita Valvekens, al jarenlang actief bij De Schommel, gaf wat meer duiding bij de besteding van het geld. De organisatie heeft een project met kindercircus op poten gezet, iets waar de kinderen van De Schommel anders nooit zouden aan toe komen omdat het budget ontbreekt. De Schommel heeft ook een paar pony’s op de terreinen naast de woonunits lopen en die willen ze gaan trainen om er rondritten mee te maken. Om dat te kunnen, moeten ze een wagen aankopen die achter de pony’s kan hangen.

Ook in 2019 gaat er weer een mooi bedrag van 1500 euro naar een sociaal project. Dat wordt Groenhoef, een instelling voor mensen met een niet-aangeboren hersenaandoening. Er waren een paar vertegenwoordigers van Groenhoef aanwezig om meer informatie te geven over de aanpak en de bedoeling van Groenhoef. Het grote verschil tussen mensen met een hersenaandoening die wel is aangeboren is de ervaring van al dan niet een normaal sociaal leven te hebben gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.