Activiteiten in Webbekoms Broek

Maandag 22 april | Kruiden pluk- en smuldag

Samen en onder deskundige leiding van Lieven David, pluk je wilde kruiden, die we dan traditioneel of inventief verwerken tot lekkere gerechtjes. De deelnemers eindigen met een gezellig etentje.

  • Aanvang 10.00 uur | Bezoekerscentrum Webbekoms Broek
  • Inschrijven via Velt.hageland@gmail.com
  • Prijs: 5 euro voor leden van Velt (7 euro voor niet-leden)
Zondag 28 april | Met de GPS doorheen het Webbekoms Broek

Laat je leiden door een ultramoderne gids: een wandel-GPS! Jong en oud kunnen na een korte introductie over de werking van dit toestel zelfstandig op pad.

  • Aanvang 14.00 uur | Bezoekerscentrum Webbekoms Broek
  • Prijs: gratis
Zondag 28 april | Zuurstof op zondag

Zondagochtend kom je briesen en snuiven van de ochtendlucht, trappen in verse dauwdruppels en genieten van de natuur. Een uur lang doe je ochtends ‘outdoor’ ademhalings- en energieoefeningen op blote voeten! Daar krijg je het warm van en laden je batterijen op.

  • Aanvang 08.00 uur Bezoekerscentrum Webbekoms Broek
  • Prijs: gratis
Cursus Natuurgids | Start in mei 2019

Wil je graag groepen begeleiden in je buurt of gewoon kennis op doen? Zoek je naar een combinatie van inhoudelijke kennis, natuurbeleving en engagement? Dan is de cursus Natuurgids zeker iets voor jou! Krijg eerst een brede waaier van lessen over dieren, planten, landschappen, ecologie en natuurbeheer onder de knie. Vervolgens leer je tijdens de methodieklessen boeiende wandelingen uit te stippelen en hoe je groepen vol enthousiasme in de natuur moet gidsen.  Daarnaast ga je regelmatig op excursie met waar je opgedane kennis direct in de praktijk kan brengen. Na het aantonen van praktijkervaring en inhoudelijke bijscholing krijg je het getuigschrift, waarmee je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN ontvangt.

Geef een reactie