Tributeband Mother Mercury op Lolands

De organisatoren van Lolands laten mondjesmaat wat nieuwigheden los over de editie 2019. De naam van Laura Tesoro werd al eerder bekend gemaakt maar nu is ook een tweede naam op de affiche gelekt. De traditie om uit te pakken met een tributeband lijkt ook dit jaar behouden te blijven en dat zal allicht Mother Mercury worden. Dat blijkt ten minste uit een update van Andy Valvekens op Facebook. Andy voegde er ook een foto bij waarop Mercury stond. Even surfen leerde dat Mother Mercury zaterdagavond een try-out speelde in Ertvelde.

Tot in een zaaltje in Ertvelde (of all places) gebold om een band te checken voor Lolands, en geloof me…dit wil je gezien hebben….

Tot in september. #lolands

Mother Mercury is een relatief nieuw project van Sonny Vande Putte, Thomas De Schepper, Michaël Penson, Ruben Degeest en Edwin van der Burgt. De naam laat niks aan de verbeelding over. De band speelt het repertoire van Queen en dat is een stevige uitdaging. Leadzanger Sonny Vande Putte is echter een van de beste vocalisten en stemcoaches die in Vlaanderen rondlopen. Hij is betrokken bij een lange lijst van muzikale projecten en hij zingt ook stukken in voor andere artiesten.  De vijf heren zorgen ongetwijfeld voor vuurwerk op de wei van André en Magda.

Concept wordt opnieuw bijgestuurd

Het team achter Lolands lijkt de inrichting van die wei opnieuw te herdenken. Vorig jaar opteerden ze voor een veel ruimer concept. Het festival was toen ook voor de eerste keer betalend. Dat had volgens de organisatie nauwelijks effect op het aantal toeschouwers maar door de extra ruimte leek het alsof er minder volk aanwezig was. De organisatie zou opnieuw terugkeren naar een minder uitgestrekt festivalterrein.  De programmatie wordt ook herdacht. Tijdens de namiddag is de kinderanimatie volop aan de gang. Die was vorig jaar wel zeer uitgebreid. Daardoor was er op dat moment nauwelijks volk in de tent tijdens de optredens van Sons en Josephine. Die dubbele aandachtsboog wil men dit jaar vermijden.

Geef een reactie