Stem voor jouw favoriete Korte Keten Kop

In Vlaams-Brabant nemen een aantal producenten initiatieven om de afstand tussen boer en consument te verkleinen. Dat kan door de inrichting van een hoevewinkel, maar ook door de plaatsing van een automaat aan het landbouwbedrijf. Het verminderen van de voedselkilometers door korte keten-initiatieven is een belangrijk onderdeel in het provinciaal klimaatplan.

Van 5 tot en met 24 april kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete Korte Keten Kop. De provincie Vlaams-Brabant gaat met de Korte Keten Kop-verkiezing op zoek naar het uithangbord van de korte keten in de regio. Een professionele jury selecteerde 5 laureaten: Svelien uit Lennik, Melkerhei uit Linter, Fruit Vanhellemont uit Tielt-Winge, Het Nijswolkje uit Aarschot en PlukPlek uit Ternat.

Vlak voor de start van de Week van de Korte Keten, van 4 tot en met 12 mei, maakt de provincie de winnaar bekend. Deze winnaar mag zich een jaar lang Korte Keten Kop van de provincie Vlaams-Brabant noemen.
De keuze is nu aan het publiek. Stemmen kan via www.weekvandekorteketen.be/korte-keten-kop

De vijf laureaten zijn:

Bedrijf Plaats Adres Contact
Svelien Lennik Trontingenstraat 30 Sven.neufkens@fruitboxatwork.com   0474 84 52 48
Melkerhei Linter Heidestraat 163 martine@melkerhei.be   0476 33 25 58
Fruit Vanhellemont Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge) Heibosstraat 17 mario@fruitvahellemont.be   0495 16 05 58
Het Nijswolkje Rillaar (Aarschot) Schoonderbeukenweg 294 annekegeys@hotmail.com   0491 22 84 36
PlukPlek Ternat Heirbaan 71-73 dorothea@plukplek.be   0484 89 47 48

Geef een reactie