Auteur Katrien Van Effelterre publiceert vierde deel in misdaadreeks

Katrien Van Effelterre stelde vorige zaterdag in de bibliotheek van Diest haar nieuwe boek ‘Onder Controle’ voor. Deze thriller is na Levend Aas, Restafval en Doodsengel het vierde deel in de misdaadreeks met Patricia Rodiers. Je kan het boek ook alleen lezen, zonder dat je de andere drie werken hebt doorgelezen.

Fictie

Katrien Van Effelterre (°1979, Diest) gaat niet joggen zonder de bosgrond af te speuren naar een verborgen lijk. Want mensen denken meer dan ze zeggen en doen meer dan ze laten zien.
Na haar studie Germaanse Taal- en Letterkunde promoveerde ze in 2006 met een doctoraatsonderzoek naar terugkerende doden in de volkse vertelcultuur. Omdat de afstotelijkheid van gevaar onweerstaanbaar bleek, verruilde ze later academische publicaties voor fictie. Want ze ziet de verhalen in het leven met ogen dicht. Gepassioneerd door de taal van het leven schrijft zij thrillers in een vlot en scherpzinnig  proza dat recht doet aan de levendige karaktertekening  van de personages en de spanning waarmee de verrassende intriges zich ontvouwen.

Romance wordt gruwelverhaal

De zesendertigjarige Nora Hendrickx voelt zich gevangen in haar ongelukkige huwelijk met een pietepeuterige leraar die alles netjes onder controle heeft. Wanneer ze kennis maakt met de excentrieke edelman Robin De Borchgrave, herleeft ze helemaal. Maar Robin is niet wie ze denkt dat hij is.

Nora belandt in een gruwelijke onderwereld die zelfs het rechercheteam van Patricia Rodiers voor een haast onmogelijke uitdaging stelt.

Onder Controle is te koop bij Standaard Boekhandel. De prijs is 21 euro.

Geef een reactie