Meer dan 150 vrijwilligers ruimen toekomstig speelbos op in de Gijmel

Het Gijmelbergbos wordt binnenkort een speelbos. Dat kon u eerder al lezen bij Hola Hageland. De eerste belangrijke stap daarvoor is vorige week gezet. De aanleg van het speelbos kadert in het initiatief ‘kind- en jeugdvriendelijk Aarschot’.

Rescue Gijmelbergbos

Op vrijdag 22 en zondag 24 maart werd het Gijmelbergbos in Aarschot volledig opgeruimd. De opruimactie was een samenwerking tussen de dienst Leefmilieu, JeugdCentrum De Klinker, buurtwerk Aarschot, Natuurpunt Aarschot en een grote groep vrijwilligers.

Twee containers zwerfvuil opgeruimd

De vrijwilligers die aan de opruimactie deelnemen, kwamen uit verschillende hoeken: basisschool De Hoogvlieger, chiro Gijmel, Natuurpunt, buurtbewoners van de Gijmelbergwijk en het woonwagenpark.  In totaal staken meer dan 150 Mooimakers de handen uit de mouwen. Ze vulden 2 containers met zwerfvuil. De helpers zijn de meters en peters van het Gijmelbergbos. Tijdens de opening van het speelbos op zondag 14 april zal een boomkunstenaar hun namen graveren in een totem aan de rand van het bos.

De aanleg van het speelbos kan binnenkort starten. Voor het ontwerp  organiseerde schepen van Participatie en Leefmilieu Isabelle Dehond een bevraging bij de kinderen van de Gijmelbergwijk. Zij wilden een fietsparcours, een klautergedeelte, een uitkijkpunt en een zone om kampen te bouwen. Het speelbos wordt op zaterdag 13 april geopend en Sven Nys heeft toegezegd om een rondje te komen mee fietsen.  Op zondag 14 april is er een speelstraat.

Weg met zwerfvuil

“Een aantal buurtbewoners hebben zich als Mooimaker mee geëngageerd om het speelbos netjes te houden”, zegt schepen Dehond. “Ze kregen een prikker en vuilniszakken van de dienst Leefmilieu. Samen met de buurt zullen we bekijken hoe we zwerfvuil kunnen vermijden.” 

 Stad Aarschot zet Mooimakers in de bloemetjes

Op maandag 25 maart zette het stadsbestuur een aantal inwoners die zich al maandenlang inzetten om Aarschot en de deelgemeenten netjes te houden, in de bloemetjes. Ze ontvingen een goodiebag uit handen van schepen Dehond. “Graag willen we de Aarschotse Mooimakers van het eerste uur een hart onder de riem steken”, besluit schepen Dehond. “Hun enthousiasme werkt aanstekelijk in de strijd tegen zwerfvuil. Een welgemeend dankjewel voor hun grote inzet!” 

One comment

Geef een reactie