Update 18 uur| Storm veroorzaakt heel wat schade

De storm heeft zondagnamiddag veel schade veroorzaakt in Scherpenheuvel-Zichem. Op heel wat daken gingen dakpannen vliegen, onder meer op het stadhuis in Scherpenheuvel en in de Diestsestraat.

Het park rond de basiliek werd preventief afgesloten voor het publiek. Daar sneuvelden een aantal bomen.

Brandweerpost Scherpenheuvel kreeg meer dan vijftig oproepen. Een van de spectaculairste interventies gebeurde in de August Nihoulstraat waar een stuk zink ging vliegen en op het dak van een andere woning terecht kwam. De weg werd er tijdelijk afgesloten.

Er sneuvelden ook heel wat bomen, onder meer in de Elzenstraat in Averbode en in de Mechelsebaan op Ter Hoeve. Op de Mannenberg vloog een broodautomaat om. In de Acacialaan vloog een verlichtingspaal om.

Burgemeester Manu Claes meldt dat de brandweer nog tot ongeveer 22 uur werk heeft voor dringende tussenkomsten. De technische uitvoeringsdiensten van de stad gaan morgen verder met de ruiming van de minder dringende schade.

Geef een reactie