Omgeving basisschool Schoonderbuken wordt schoolstraat en krijgt een selectief parkeerverbod

Het oudercomité van de Sint-Jozefschool in Schoonderbuken organiseerde begin december een sensibiliseringsactie om de schoolomgeving veiliger te maken op de momenten dat de kinderen gebracht en opgehaald worden.

“We storen ons mateloos aan het verkeer rond de schoolpoort bij het begin en einde van de schooldag”, zegt Kirsten Vandenputte. “Veel ouders parkeren zo dicht mogelijk bij de poort om toch maar niet te moeten stappen. De wagens staan soms op de stoep of in de verkeerde richting. Dit resulteert in gevaarlijke situaties voor de voetgangers en fietsertjes. Het doorgaand verkeer moet soms uitwijken, ook op de stoep. Daarom hebben we het idee van stapspots ontwikkeld. We hebben de luxe dat we op een zeer korte afstand van de school over twee parkings beschikken. Eentje achter de kerk en eentje aan het voetbalterrein. We willen de ouders aanzetten om hun wagen daar te parkeren.”

De schooldirectie en het oudercomité werden uitgenodigd door de verkeersdienst van de stad en ze waren ook aanwezig bij het politieoverleg van de zone Demerdal. Daar werd hun voorstel geëvalueerd en ondertussen ook goedgekeurd.

Tijdens de week van 18 maart 2019 worden er in de zone tussen de twee stapspots officiële borden geplaats met een parkeerverbod. Dat verbod geldt op volgende momenten:

  • Op alle schooldagen van 8.30 uur tot 09.00 uur
  • Op maandag, dinsdag en donderdag van 15.45 uur tot 16.15 uur
  • Op woensdag van 11.30 uur tot 12.00 uur
  • Op vrijdag van 14.45 uur tot 15.15 uur

Ouders die in deze tijdsintervallen hun kind met de wagen naar school brengen kunnen parkeren op het pleintje aan de kerk en op het parkeerterrein van het voetbalveld.

Wij stapten op een willekeurige ochtend en redelijk vroeg het stukje van de stapspot aan het voetbalterrein tot aan de school. Dat is inderdaad op amper een minuutje afstand. Op het moment dat we het filmpje maakten zijn er nog nauwelijks kinderen aanwezig in de school maar je kan wel inschatten wat het geeft als er meer wagens geparkeerd staan. Op die korte tijd passeren een vrachtwagen een een bus van De Lijn.

Geef een reactie