Carnavalstoet Schoonderbuken afgelast voor storm – organisatie overweegt andere datum

De carnavalstoet in Schoonderbuken werd zondagmiddag afgelast omwille van de erg stormachtige weersverwachtingen. Dat leidde even tot een bitsige woordenwisseling tussen een paar carnavalisten en de aanwezige politiemensen. De carnavalisten begrijpen dat de stoet niet doorgaat maar ze hadden bedenkingen bij het erg late tijdstip waarop die beslissing werd genomen. “Om 11 uur kon alles nog doorgaan en om 12.15 uur werd plots alles afgelast”, zei een van hen. “Op dat moment waren al veel groepen ter plaatse.”

Safety first

“De voorspelde weersomstandigheden, code geel met rukwinden van 80 tot 100 km en overvloedige regen,  laten  niet toe om de stoet op een gegarandeerd veilige manier te laten verlopen noch voor de deelnemers noch voor het publiek”, zei burgemeester Manu Claes. “Ik wil op dit vlak geen enkel risico lopen en heb besloten de stoet af te gelasten. Spijtig voor de carnavalvierders en de moeite die gedaan werd in de voorbereiding maar safety first.”

Ook carnavalbal en herdenking Steve de Blick geschrapt

De burgemeester meldde nog dat de activiteiten die na de stoet gepland waren, wel zouden doorgaan maar ook die werden uiteindelijk geschrapt. “Het bestuur wilde eerst het geplande carnavalbal laten doorgaan maar uiteindelijk hebben we beslist om alles af te gelasten”, zegt Tom Staels.

De stoet zou om 14 uur beginnen met een herdenking van Steve De Blick. De zaakvoerder café Oud Schunnebroeck en voorzitter van cv De Bezembinders overleed in december 2018. Ook die herdenking ging echter niet door.

Organisatoren overwegen andere datum

De organisatoren overwegen om de stoet op een andere datum te laten plaats vinden maar dat zal niet makkelijk zijn. Er zijn nogal wat carnavalstoeten gepland in de ruime regio. De dag voor Pasen is een van de opties. Dat zou dan op zaterdag 20 april zijn wat uiteraard bijzonder laat is om nog een carnavalstoet te plannen.

Je kan hier een paar beelden van de stoet in 2018 bekijken

Geef een reactie