Stadsbestuur zegt huur weide naast Maagdentoren op

De Bierbuiken en de Boerekeutels hebben dit jaar geen gebrek aan inspiratie voor hun carnavalsketch van volgende maandag op de kiosk in Zichem. De kerk staat bijna letterlijk op invallen en in Zichem geloven ze in een complot van “die van Scherpenheuvel” om dat ook effectief te laten gebeuren. De para’s bestormden vorige dinsdag de Maagdentoren en daar kwamen vier helicopters aan te pas. En nu blijkt ook nog dat het stadsbestuur de huur van de weide naast de Maagdentoren heeft opgezegd. Het Torencomité gebruikte een stuk van die weide voor de Torenfeesten.

“We betaalden een wel erg hoge huurprijs voor een weide die eigenlijk niet gebruikt werd”, zegt schepen van Cultuur Kris Peetermans. (Open VLD) “In december van vorig jaar moesten we beslissen om die huur op te zeggen of ze nog drie jaar verder te betalen. We kozen voor een opzeg. Het Torencomité kan uiteraard rechstreeks met de eigenares afspreken als ze de weide nodig hebben.”

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft recent een aantal andere percelen rond de toren verworven. De site krijgt binnenkort een stevige opwaardering. De bekende “blaa brug” krijgt een bodem in doorzichtige glasplaten. In de omgeving van de toren komt een soort auditorium en het wandelpad tussen het centrum en de toren wordt verlegd en komt bovenop de dijk naast het water. Op die manier wil VLM de verbondenheid met het water accentueren. Het mooie brugje dat nu wat verborgen op het fietspad richting Averbode hangt, wordt in die plannen meegenomen en wordt vrijgemaakt en hersteld.

Geef een reactie