Schaffen wordt middagstad voor 1000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker

Tijdens het Hemelvaartweekend van 30 mei tot en met 2 juni dendert het peloton van de 1000 Kilometer van Kom Op Tegen Kanker opnieuw door gans Vlaanderen. Het concept is al een paar jaar hetzelfde. Mechelen is de centrumstad waar de pelotons vier dagen na mekaar vertrekken en aankomen. Er wordt iedere dag een lus van 2×125 kilometer gedraaid in een andere windrichting. ‘s Middags krijgen de deelnemers een lunch aangeboden maar dat vraagt een stevige investering in materiaal en vrijwilligers. Het is ook niet evident om een locatie te vinden die meer dan 2000 fietsers in veilige omstandigheden kan ontvangen.

De vier middagsteden zijn dit jaar Antwerpen, Zedelgem, Diest en Oudenaarde. De catering in Diest zal uitgebouwd worden in het trainingscentrum voor para’s in Schaffen. Die site biedt alle opportuniteiten om de karavaan in alle comfort te kunnen ontvangen. Er zijn grote hangars, voldoende ruimte om de fietsen veilig te stallen en alle voorzieningen voor de opbouw van buffetten en eetruimtes.

Geef een reactie