N-VA Scherpenheuvel-Zichem kiest nieuw partijbestuur

N-VA Scherpenheuvel-Zichem heeft vorige vrijdag een nieuw bestuur gekozen. Benny Vangelder is de nieuwe voorzitter van de partij. Marc Van Torre wordt de nieuwe ondervoorzitter. Zowel Vangelder als Van Torre zetelden tijdens de vorige legislatuur in de gemeenteraad maar ze werden in oktober niet meer verkozen. Fred Umans is aangeduid als secretaris.

De samenstelling van het volledige bestuur: Benny Vangelder, Carine Baers, Fred Umans, Fred Vleeschhouwers, Gwen Willems, Hendrika Schools, Jan Van Nijlen, Julien Geyskens, Luc Vanhove, Marc Van Torre, Marleen Stevens, Nicole Celis, Ronny Briers, Wim Smets. Naast deze veertien bestuurders maken ook de zes mandatarisen deel uit van het bestuur. Dat zijn: Allessia Claes, Annelies Ooms, Pieter Boudry, Alex Van Nijlen, Lieven Simon enRené Jacobs.

De vorige voorzitter, Xavier Lesenne, is volledig van het toneel verdwenen. Hij verhuist binnenkort naar Diest. “Als woordvoerder voor de lokale afdelingen blijf ik uiteraard aanspreekbaar”, zegt Lesenne.

De partijafdeling focust nu volledig op de federale en regionale verkiezingen van mei 2019. Gemeenteraadslid Allessia Claes staat op plaats 6 voor het Vlaams Parlement. Gemeenteraadslid Annelies Ooms is 6de opvolger op de kamerlijst.

Geef een reactie