Hayabusa begint 2019 met klinkende overwinning en nieuw wereldrecord in Spanje

Hayabusa, het topsportteam skydiven van Defensie, is 2019 begonnen met een spectaculaire overwinning van de Windgames, het prestigieuze indoortornooi in hun Spaanse trainingsbasis Empuriabrava.

Hayabusa zette een score neer van 354 punten over tien rondes, meer dan 35 gemiddeld dus, en dat is meteen een nieuw wereldrecord. De teams hebben per ronde 35 seconden de tijd om zoveel mogelijk figuren uit te voeren. De Belgische militairen slagen er dus in om gemiddeld meer dan een figuur per seconde uit te voeren en dat gedurende tien ronden.

Hayabusa bestaat uit Dennis Praet (Wevelgem), Jeroen Nollet (Ledegem), David Grauwels (Diest), Andy Grauwels (Diest) en videoman
Luc Van Britsom (Lichtaart)

De overwinning en de straffe score zijn een opsteker voor de jongens uit Schaffen. Vorig jaar werden ze na een echte thriller wereldkampioen outdoor in de 4-way open klasse. Ze moesten daarvoor, na een stevige dip,  een onhaalbaar geachte remonte op het Amerikaanse Arizona Airspeed inzetten. Pas in de allerlaatste ronde kwam Hayabusa aan de leiding en pakten ze de titel. Twee weken later moest het team al opnieuw aan de bak op het hoogste niveau. In Bahrein stondd de wereldtitel indoor op het spel en daar moest Hayabusa het opnemen tegen Weembi-Mix, een team dat enkel en alleen focust op indoorcompetities. Het team uit Schaffen had nauwelijks tijd gehad om indoor te trainen maar haalde toch nog een zilveren medaille. De overwinning in Empuriabrava toont aan dat Hayabusa in normale omstandigheden en met de juiste voorbereiding nauwelijks te kloppen is.

Geef een reactie