Vijf parochies in Diest fusioneren, parochie Kaggevinne opgedeeld

Deken Felix Van Meerbergen gaat in Diest vijf parochies fusioneren tot een enkele. Hij wil op die manier een administratieve vereenvoudiging mogelijk maken. Ook in Tienen, Bekkevoort, Hoegaarden, Kortenaken en Aarschot werd eerder al zo’n fusie gerealiseerd.

Fusie van 5 parochies gaat Sint-Jan Berchmans heten

In Diest gaat het over de parochies Sint Sulpitius en Sint-Dionysius , Onze-Lieve-Vrouw, Sint-Jan Berchmans en de parochies Sint-Trudo Webbekom en Heilige Kind Jezus Kaggevinne. De andere parochies van de pastorale zone Diest blijven voorlopig bestaan.

De nieuwe naam van de gefusioneerde parochie wordt Sint-Jan Berchmans. De kerken in iedere deelkern behouden hun naam. Er blijven ook kleine groepjes actief die in contact staan met de centrale kerkraad.

Parochie Kaggevinne opgedeeld

Voor de parochie van Kaggevinne liggen de zaken echter niet zo eenvoudig. De grenzen van een parochie moeten namelijk samen vallen met de gemeentegrenzen. Kaggevinne ligt gespreid over het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem, Diest maar er staan ook tien huizen in Bekkevoort. De parochie wordt daardoor opgedeeld. Het gedeelte dat in Scherpenheuvel-Zichem ligt wordt gefusioneerd met parochie onze-Lieve-Vrouw. Om die opdeling mogelijk te maken moeten de gemeentebesturen van Scherpenheuvel-Zichem en Bekkevoort hun goedkeuring geven. In Scherpenheuvel-Zichem gebeurde dat vorige donderdag. In Bekkevoort staat het punt geagendeerd op de volgende gemeenteraad.   

Geef een reactie