Gwendolyn Rutten legt maandag eed af als burgemeester

De politieke impasse in Aarschot, lijkt eindelijk opgelost te geraken. Volgende maandag 4 februari om 9.15 uur legt Gwendolyn Rutten als burgemeester van Aarschot de eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Rutten werd tot nu toe geblokkeerd door een voordrachtsakte die al dateert uit 2015 en waarin CD&V, sp.a en Groen een coalitie zouden vormen met uittredend burgemeester André Peeters als burgemeester. Die voorbarig gevormde coalitie kreeg geen meerderheid van de kiezer en dat zette de deur open voor Gwendolyn Rutten en Open VLD. Rutten had een afspraak met N-VA en sp.a zette de zeilen naar de wind en stapte mee in de nieuwe coalitie.

Gwendolyn Rutten kon echter niet voorgedragen worden als burgemeester omdat er een andere voordrachtsakte was voor André Peeters. De administratieve procedure om die akte nietig te verklaren is nu eindelijk achter de rug. De blauwe voorzitster zal op 14 februari haar eerste gemeenteraad leiden als burgemeester van Aarschot.

In Vlaams-Brabant legden tot nu toe 57 burgemeesters hun eed af in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Geef een reactie